13
sep
2017

Bem-vindo till brandao.se!

Välkommen till min nya sida där jag presenterar mitt arbete och mina äventyr. Nytt är att jag tänker lägga ut fler artiklar från Latinamerika, inte bara Brasilien. Framför allt från Venezuela och Colombia som båda står inför avgörande framtid – Venezuela håller på att bli kontinentens första diktatur på flera decennier och Colombia försöker hitta ett liv efter en mer än 50-årig konflikt. Jag kommer ändå att fortsätta fokusera på Brasilien som nästa år står inför sitt mest spännande val sedan 1989. För första gången sedan 1950-talet kommer vänstern antagligen inte att ha en stark kandidat, vilket öppnar upp för den politiska vilden Jair Bolsonaro.

Brandao.se är skapad av designern Benny Mårtensson och programmeraren Pontus Jarnlo och ska även fungera bra i mobilen. Pontus har dessutom lyckats med bedriften att bevara mitt brasilianska artikelarkiv som sträcker sig ända tillbaks till år 2000. Mig veterligen är det den största källan om Brasiliens uppgång och fall på svenska. Du hittar det under Arkiv i toppmenyn och kan även använda sökfunktionen. Jag har också lagt in ett schema över tidigare och kommande föreläsningar och gjort det enklare att hitta och köpa min böcker. Den andra nyheten är att jag skapat sidor på engelska och portugisiska för att öppna upp för fler läsare. Tipsa gärna era internationella vänner.

Sidan kommer att testköras under veckan, så klicka gärna på så mycket som möjligt för att se om allt fungerar. Rapportera felen till mig: brandao@brandao.se

Bem-vindos!

Kommentera