20
sep
2016

Bokturné i Sverige!

Förordet är skrivet av Lena Sundström

Förordet är skrivet av Lena Sundström

Det är få journalister förunnat att få ett urval av sina bästa texter utgivna i en samlingsvolym. Att jag är en av dem gör mig extremt glad och tacksam. Det roligaste med att sammanställa denna bok har annars varit att dyka ned i alla texter och ge mig ut på en resa som inte bara sträcker sig över världens två mest spännande kontinenter – Afrika och Latinamerika – utan också en resa i tid. Det första reportaget var från Kap Verde och publicerades för nästan tjugo år sedan och det senaste reportaget publicerades i våras och handlade om Rios flygplats. Förutom att jag har uppdaterat en del av reportagen så har jag även lagt till en text om vad som hände sen. Jag är otroligt stolt över samlingen och hoppas att du också ska gilla den. De närmsta dagar kommer jag att resa runt i Sverige och lansera boken. Hoppas vi ses då!

22/9 Göteborg, Bok & Bibliotek, DN:s monter, 10:15

22/9 Göteborg, Bok & Bibliotek, Atlas monter B06:19, 18:00

28/9 Stockholm, Taverna Brillo, Stureplan, 17:00

29/9 Malmö, Restaurang Möllan, 17:00

 

Vid släppfesterna kommer Best of Brandão att säljas för 100 kronor. Här kan du läsa mer om boken.

»Brandão iklär sig rollen som en Fantomen i flip-flops. Sparkarna riktas alltid uppåt«, DN Kultur.

 

1 Svar

  1. Gunilla Pook

    Hej igen Henrik! Kom den där artikeln med där du beskriver hur du dansade i sambatåget då en av vagnarna blev censurerade? Den föll mig och på den tiden även mina gymnasieelever i smaken, då den hade lite av varje kring allt från kulturarv till religionens nutida påverkan & sist men inte minst humorn i form av ordspråk som alla i klassrummet gillade. Gillade det där med att det “bidde en tumme” kvar till Sverige, dvs fastlagsbullen. Underbar text! Jag får kanske leva i spänning för att se om denna, en av mina favoriter, kom med? Allt gott! Gunilla Pook

Kommentera