3
sep
2010

Burger King blev brasilianskt

Brasiliansk hamburgare

I går kväll drack jag öl med en kollega på mitt älsklingstorg i mina kvarter. Bakom oss satt en kille från utvecklingsbanken BNDES. Han firade att det brasilianska investmentbolaget 3G Capital precis köpt upp Burger King.

– För två år sedan tog de över Budweiser. Nu äger de Burger King. Skål!

När han insåg att jag var europé, sa han.

– Efter nästa globala finanskris köper vi Fiat!

Det brasiliansk självförtroendet är på topp efter att ekonomin bara växer och växer. Nästa vecka släpps ett häfte som jag gjort åt Utrikespolitiska Institutet där jag skriver om hur Brasilien på bara några år kunnat ta steget från sambaland till stormakt. Häftet heter “Brasilien – landet som blev en stormakt” och går att beställa här från och med nästa vecka.

Kommentera