27
jun
2018

»En korean, en korean, en korean!«

Jag och mexaren Jaime blev bästa vänner efter att Sydkorea räddat Mexiko!

En av mina största fotbollsupplevelser under VM 2018 var när jag stod ensam i den svenska landslagströjan på El Zócolo i Mexico City och hejade fram landslaget i den sista gruppspelsmatchen mot Mexiko. Bakom mig stod tiotusen förväntansfulla mexare och jagade en plats till åttondelen. I början var stämningen god, även efter Augustinssons 1–0-mål. Det var efter straffen som det blev hotfullt. Efter det mexikanska självmålet började supportrarna slänga skräp på mig. Jag vände mig till en av poliserna och undrade om jag behövde slussas ut härifrån, men polisen var inte så intresserad av att hjälpa mig. Som en skänk från ovan gjorde Sydkorea mål på Tyskland och Mexiko var vidare, trots förlusten med 3–0 till Sverige. Det räddade mitt liv. Jag och den enbente mexaren Jaime López, som stått bredvid mig vid kravallstaketet, blev bästa vänner och fotbollsfesten satte igång. Jag drog till El Ángel de la Independencia som är platsen där mexarna firar sin segrar. Där såg jag en korean lyftas upp på axlarna och hissas i folkmassan som en hjälte. Det var ett magiskt moment. Så mycket glädje! Klippet går att se här och den långa versionen här. Efteråt kallade en mexikansk tidning mig för »valente« (modig) som vågade stå ensam på Zócalon med tiotusen mexare. Andra kallade mig dumdristig.

 

Kommentera