12
mar
2011

Fantasiön blir kursbok i stadsutveckling

Fantasiön goes Uppsala!

Fantasiön har blivit kurslitteratur i Uppsala. Det är studenterna på programmet för landskapsarkitektur som numera har min bok om Brasilia när de läser en femton poängskurs i stadsutveckling. «Den här boken är vald för att ge en spännande och inlevelsefull introduktion till kursen och en anledning att tänka lite utanför «boxen», skriver studierektorn för forskarutbildningen till sina elever. För mig som knappt skrapat ihop sextio akademiska poäng känns det här skitkul. Hoppas nu bara att eleverna också gillar den. För att se hela litteraturlistan klicka här och välj sedan Litteratur.

 

10 Svar

 1. Eric

  Kul att se Henrik! Jag läste ut din bok här i veckan och fann den mycket intressant. När kommer nästa bok?

 2. ylva

  Va kul! Detta skulle Arne Bredahl vetat som vi hade i Lkt, Lär Känna Tyskland:) Jättekul Henrik!!

 3. Ulla Berglund

  Jo, boken fungerade precis som det var tänkt. Bara positiva reaktioner från studenterna. Ett levande reportage från ett av världens mest (ö)kända stadsbyggnadsexperiment. En spännade ögonöppnare mot världen. Behövs som komplement till den forskningsbaserade litteratur som är basen i högre utbildning. Tack till Jesper Moström som gav mig tipset!

 4. Sergio Sánchez

  För mig som student var det också väldigt spännande att läsa igenom boken. Fascinerande att kunna upptäcka en så extrem pekuliär staden på det sättet. Tack även till Natalie Jellinek som hade redan talat om reportagen.
  Muito obrigado!

 5. Cesar Hauer

  Jättekul att läsa om min hemstad via dina ögon. Men du, redigera bort det där med att Brasilia inte har trottoarer, folk börjar ju tro det:)

 6. Hahaha, jag vet Cesar. Det blir lätt missförstånd med trottoarerna, men i och med att de inte finns som i andra städer, längs med alla gator så blir staden lätt “trottoarlös”. Men visst går det att gå längs W3 och Esplanadan, och inne i quadrorna, men mellan quadrorna saknas det trottoarer. Jag fick gå längs eixinhon sist jag var i stan.

 7. Cesar Hauer

  :), hur som helst, tycker du lyckades fånga Brasilia och invånarna/kulturen väldigt bra. Jo, vi har gemensamma bekanta som bott i Brasilia några år där frun i familjen är kusin med min tidigare fru.

 8. Pingback : #Ö som i ögonhöjd | citydesign.me

Kommentera