13
jun
2014

Rumble in the jungle

Ett övergivet sjukhem för spetälska har blivit fotbollsplan för barnen i utkanten av Manaus

Ett övergivet sjukhem för spetälska har blivit fotbollsplan för barnen i utkanten av Manaus

I morgon möts England och Italien i Manaus och en av de tre stora floderna som formar Amazonasfloden håller på att svämma över. I veckan hade vattenstånden stigit till nästan 30 meter och invånarna som bor i favelorna på pålar längs floden riskerar att dränkas. Läs mitt och Lotta Härdelins rep i DN om en av familjerna som bor i en flytande sopptipp i Manaus och hotas att dränkas av floden, inte långt från en av världens modernaste och dyraste fotbollsarena.

2 Svar

 1. Thais Persson

  Du borde på en gångs skull säga någonting positivt om Brasilien. Det är bara negativt och kritik hela tiden här och på tv. Det börjar att bli tröttsamt.

 2. Urmas Lepp

  Thais !

  Jag håller inte med dig ! Henrik har rätt i allt han skriver. Jag har själv sett hur det har gått utför för Brasilien under de mer än sju år jag bott här i landet.
  Och jag tycker även att Henrik skall “skrika” ännu högre för att åtminstone försöka få er brasilianare att inse vartåt det barkar hän.
  Och om ni inte är vuxna nog att ta till er av konstruktiv kritik, så tycker jag att ni borde tänka till lite extra. Hur skall något kunna förändra sig till det bättre om ni fortsätter att blunda för verkligheten och bara ägna er åt att festa och vänta på nästa tillfälle att köpa kött, grillkol, is och diverse alkoholhaltiga drycker.
  Livet består faktiskt av annat än också. Försök att få ordning på “eländet” och tänk framåt. Annars kommer det att fortsätta att gå utför för Brasilien.
  Brasilien behöver fler insiktsfulla människor som, i många fall, har insikt om hur saker och ting kan lösas på ett mer effektivt sätt än vad som görs här i landet. Personer som inte bara tänker för dagen !

  /Urmas

Kommentera