11
apr
2010

Flytta favelor

Äntligen har Rios borgmästare hittat en ursäkt för att göra det som många andra borgmästare drömt om. De flesta favelorna på sluttningarna runt Santa Teresa ska utrymmas. Borgmästaren har klassat platserna som högriskområde på grund av de återkommande tropiska skyfallen. Nu ska ett nytt bostadsområde byggas där det klassiska fängelset Frei Caneca tidigare låg. Tills det nya bostadsområdet är byggt kommer varje familj få 400 real, cirka 1 600 kr, i månaden i hyresbidrag. För de pengarna hittar man ingen lägenhet på stadsplanerad mark, så antagligen kommer familjerna att tränga sig in i andra favelor som ligger på mindre branta kullar…

3 Svar

  1. Sara

    Hej!

    Jag kommer att resa till Rio i mitten på Maj, hur tror du att vädret kommer att vara då? Kommer staden ha hunnit återhämta sig till dess? Känns hemskt att se alla dessa bilder, hoppas verkligen det blir en ändring nu för dem som tvingas ass bosätta sig i favelas!

    Mvh
    Sara

  2. Hejsan Sara, i mitten av maj är det höst och underbart här. Soligt, blå, klar himmel och lugnt. Cirka 28 grader på dagen och 22 på kvällen. Rio lär också ha hämtat sig, även om Jesus fortfarande kommer att vara avstängd… Bem vinda.

Kommentera