1
jul
2015

Portugiserna lämnar Angola

Rui Almeida är en av alla portugiserna som funderar på att dra hem från Luanda.

Rui Almeida är en av alla portugiserna som funderar på att dra hem från Luanda.

En av de mest intressanta resorna jag gjorde i våras var att ta flyget rakt över Atlanten, från Rio till Luanda. Avståndet är kortare än vad man tror, endast sex och en halv timme, och Angola är betydligt trevligare än vad jag hört. Förvisso är det världens dyraste land och det enda jag hade råd med var att bo i en musseuque (favela), men när jag väl lärt mig vad jag skulle undvika kunde jag leva på 100 dollar om dagen. Här är det första reportaget som handlar om de portugisiska migranterna som flyttade till Angola när det boomade för tio år sedan, men som nu söker sig tillbaka efter att oljepriset halverats.

Kommentera