13
apr
2012

Rio är lika trångt som Versailles

Trängsel i Spegelsalen påminner om den i korridorstaden Rio

Om du frågade någon för tio år sedan vad som var det värsta med att bo i Rio svarade majoriteten: våldet. Om du frågar någon i dag får du svaret: trafikstockningarna. Den ekonomiska boomen har gjort att antalet bilar fördubblats på bara några år och inga nya vägar har byggts eller breddats. Vad som förvärrar trängseln är Rios geografiska verklighet. Här kommer en frustrationskrönika om trafikproblemen i en av världens vackrast belägna städer.

2 Svar

  1. jonas

    trafiken i Rio skulle man kunna skriva spaltkilometer om. Mitt rekord är 3 timmar på en buss från Fundão till botafogo, en tur som under ideala fall ksulle kunna gå på 25 min. Det bästa var när borgmästaren föreslog att alla ska få 3 dagars ledigt när den stora FN konferensen den 20-22 juni kommer till Rio. Detta för att minska trafiken… OS kommer att bli en mardröm

  2. Fille

    Trafken i SP är inte så mkt bättre den heller. Skulle träffa upp en schweizisk kompis på en biograf, hon hade biljetterna och var där i god tid innan. Själv så satt jag strandad på bussen i en trafikkö som aldrig ville lossna, utan mobiltelefon dessutom. Fick helt enkelt hoppa av bussen, gå till närmaste telefonkiosk för attmeddela min smått frustrerade kompis om läget, sedan fick jag promenera ikapp bussen som inte hade hunnit göra många meter medan jag var och ringde. Lite irriterande var att jag var tvungen att lösa biljett 2 ggr.

Kommentera