27
jun
2012

Rio+20 gav fasta b-kupor

Medierna missförstod det lesbiska bandet Tambores de Safos protest under Rio+20

Aldrig förr har Brasilien arbetat så hårt för att få något att lyckas som Rio+20. Detta decenniums miljökonferens var landets chans att visa sina framfötter. Brasilianska staten till och med betalade resa och uppehälle för länder som inte hade råd att resa till till Rio. Tanken var att toppmötet skulle upprepa succén från Eco 92. Här kommer min krönika om vad som blev resultatet.

2 Svar

  1. Ida

    sjukt deprimerande att läsa!!! ännu ett (stort) bakslag för mänskligheten och världen och också tyvärr ett bakslag för min romantiska bild av brasilien och rio. bra krönika för övrigt, men kom det inte något positivit från klimatmötet?

  2. Givetvis kom det en massa positivt ut av mötet. Det gör det alltid när människor från hela världen träffas, men inget konkret eller bindande. Någon skyller på den ekonomiska krisen i Europa. Andra på positionering mellan rika och fattiga länder. Jag tror själv att klimatförändringarna måste slå ännu hårdare för att statscheferna ska kunna ta upp frågorna på allvar. Än så länge är den ekonomiska tillväxten viktigare än allt annat…

Kommentera