13
nov
2010

Sommarens trend är här

Ett tiotal liknande kedjor är nu på gång att kopiera konceptet

RIO DE JANEIRO/AFTONBLADET RESA

Sommaren är på ingång i Rio och butikerna längs stränderna rustar för årets trend – yoghurt i mugg. På ett år har över trettio butiker i kedjan Yogoberry spritt sig över turistmetropolen. De flesta butikerna ligger på rad längs Ipanemas shoppingaveny Visconde de Pirajá och har trängt undan glasstånden. Bakgrunden till trenden är att brasilianarna håller på att bli feta. Snart är mer än hälften överviktiga. Givetvis måste då också yoghurttrenden börja i Rio där kroppen är som viktigast. Alltså, syrligt i stället för sött i sommar. Aftonbladet Resa

4 Svar

  1. Daniel Ahlberg

    DEt här konceptet har jag förundrats över. Hur kan det på ett år fullkommligt exploderat som det gjort i Rio? Det är så man tror något lurt ligger bakom.

  2. Visst, man blir lätt konspiratorisk. Hur i helsike kan det ha öppnat så många butiker på en gång, trots att det finns så få kunder. De flesta butikerna är ju tomma. Är det möjligen som med de tomma stadsbussarna? De körs runt och tvättar maffians pengar. Tvättar månne yogobutikerna också svarta pengar?

  3. Daniel Ahlberg

    Ja, det är lätt en tanke man får. Jag har inte heller fått uppfattningen om att man i Brasilien är så snabb med att haka på nya trender. Inte på samma sätt som vi i Sverige. Men nu är ju cariocas väldigt hälsomedvetna. Det skulle vara intressant att få veta mer om du bestämmer dig för att gräva vidare.

  4. Helt sant, alltid tomma och med en inredning som liknar ett sjukhus och givetvis iskallt, men det gillar dom ju iofs. Artificial cold, brrrrr…

Kommentera