1
dec
2014

Sydamerikaspecial ute nu!

 

Vagabonds specialnummer om Sydamerika

Vagabonds specialnummer om Sydamerika

Ett av korrejobbets glädjeämnen är alla de mejl man får av vintertrötta, ressugna svenskar. Det kan vara allt från vänliga barnfamiljer till äventyrliga hipsters som vill veta när bussen går från en by till en annan, var de billigaste lägenheter ligger i Copacabana och vilka stränder som är bäst i Brasilien. Det märkliga är att många tror att det ingår i en korres arbetsuppgifter att svara på frågorna. Min kollega i Buenos Aires, Kinga Sandén, har tröttnat på alla mejl och tar numera 951 kronor i timmen för att bjuda på sin tid och kunskap. Jag har ännu inte fastställt ett pris, men tipsar gärna folk att köpa det senaste numret av Vagabond. Det ägnas helt och hållet åt Sydamerika. I tidningen gör bland andra Magnus Linton ett mustigt reportage om Colombias övärld och jag skriver om favelaturismen i Rio och bjuder på en djungeltur till svåråtkomliga Guyana. Jag presenterar också en 20-i-topplista över det bästa att se och uppleva på världens grymmaste kontinent. Tidningen går att köpa i pressbyrån och kostar 79,90. Det är billigt.

5 Svar

 1. Ah du, jag är faktiskt beredd att förhandla priset!
  Varje tidig vinter kommer dessa specialnummer och jag tänker: varför har jag inte sålt nåt till dem?
  När är det man säljer in till detta?
  För övrigt verkar tidningen super, vet du om man kan köpa den på nätet?

 2. Jag tycker du har ett bra pris. För 500 kronor i halvtimmen kan ett svenskt par få en alldeles fantastisk vistelse i BA på grund av några udda restaurangtips från dig. Det ska man ta betalt för.
  Detta numret har varit på gång länge och jag sålde in för mer än ett år sedan. Jag tipsade faktiskt om dig och BA, men tror att budgeten för numret gick ned. De har gjort en hel del själva från sthlm. Tror tidningen går att köpa via deras hemsida, annars finns de säkert på http://www.pressbyran.se

 3. lm

  Hej Henrik, tack för fin och bra rapportering kring och från SydAmerika och främst Brazil. Som flitig “turist” i Brazilien och (egentligen bara i) Rio området de sista 5 åren så ser jag positivt på utveckling i regionen som stort. Stora framsteg verkar ha skett och verkar vara på gång för “gemene man”. Dock ett par ting som absolut förvånar mig … Vad fan är det med servicesen i Rio? Den är total sämst! Jag har svårt att förstå att här var för 6 månaders sen VM i fotboll … och här ska “strax” vara ett OS. Fortfarande inte en person typ som pratar engelska, inte en meny som är på engelska, inte en person som jobbar på uteserveringen som kan menyn på stället de jobbar på. … ok, jag ska erkänna, jag är mest av “familjära” skäl i området kring copacabana (och min erfarenhet från ipanema och leblon har i varje fall tidigare varit bättre … länge sen jag var ute och åt i Centrum, vilket ju har fått ett stort uppryck och massa nya restaurangen och annat trevligt.) MEN firade nyår i trindade / paratay och till och med här finns menyerna på engelska och av och till engelsk talande personer, flexibiliten större kring vad du kan beställa. Petropolis lika så … museumen här har översatt texter till Engelska … MEN i Rio ? NEJ. Är detta det generellt för Brazil fortsatt eller centrerat till Rio de janeiro … kanske endast på copa ? Jag upplever folket här som “lite” arroganta ?

  Svårt att rekommendera någon som inte kan portugisiska att besöka Rio under de premisserna … Och leblon / Ipanema är i särklass de dyraste områdena och inte alla turisters har ju möjligthet att stanna här … och Rio har ju så mycket mer att bjuda på en de klassiska turist stråken också.

  Ska strax “finally” to mig ner till Sao Paulo och hoppas ju på ett bättre service / Attityd där 🙂

  Vad är din / er erfarenhet ?

Kommentera