14
dec
2011

Vapen mot VM-biljett

Lämna in ditt vapen och få rätten att köpa en VM-biljett för 175 kronor

En sak kan man bara beundra Brasilien för: de spontana, progressiva infallen som blir verklighet. I flera månader har Fifa varit på den brasilianska regeringen och tyckt att de dröjt med den lag som ska gälla under fotbolls-VM 2014. Framför allt har man bråkat om biljettpriserna. Maffiabossarna i Fifa har velat ha så höga priser som möjligt och den brasilianska arbetarregeringen har velat ha så låga priser som möjligt. Nu har man slutligen kommit överens. Brasilianska studenter, indianer och låginkomsttagare får köpa matchbiljetterna för endast 175 kronor, en bråkdel av ordinarie pris. För att få bukt med det väpnade våldet innehåller VM-lagen även ett erbjudande: de som lämnar in sitt vapen inför mästerskapet får köpa en VM-biljett för 175 kronor.

— Med fotboll ska vi avväpna landet, säger regeringen.

För att garantera att VM 2014 ska bli den största fotbollsfesten någonsin ger den nya lagen även tillåtelse att servera öl på läktarna. Tidigare har det endast varit tillåtet i VIP-loungerna där direktörerna kunnat berusa sig i lugn och ro. Nu ges den rätten även till sittplatsfansen. Fortsätter det så här kan VM 2014 bli den mest demokratiska fotbollsfesten i Fifas historia. Här kan du ladda ned den nya lagen.

 

4 Svar

  1. Christian

    Hur ska de hantera svarthandel med biljetter har de tänkt? Om någon fattig i brasilien köper en biljett för 175 kr, säljer den för låt oss säga 1750, så har de råd att köpa nytt vapen och få pengar över.

  2. Men en fattig person i Brasilien har inte 175 kronor till en biljett… Det blir vad? 45 reais? Om man antar att “låg inkomst” betyder personer med “salário mínimo” (minsta möjligt betalt) får de ungefär 2 tusen kronor per månad. En fattig pappa eller mamma som kanske har 3 barn, kommer aldrig ha råd att köpa det. Förstår inte hur det skulle funka.
    Däremot vapen mot en biljett låter ganska bra, tycker jag…eller undrar om det kommer att funka i verkligheten…
    Jag är från Brasilien, men jag tror inte jag vill åka dit på VM 2014….och det att alla ska dricka överallt? Det kommer att bli kaos!

Kommentera