23
jan
2020

Verkligheten hann ikapp Angolas prinsessa

Isabel dos Santos, Afrikas rikaste kvinna, känner sig orättvist behandlad.

En gång var jag på Isabel dos Santos champagnebar doo-bahr i Luanda. Den låg på andra våningen i Escom – en av de nya skyskrapskomplexen i Luanda. Fotografen blev inte insläppt därför att han bar sandaler och inte förrän vi hämtat ett par skor hos hans kompis blev vi insläppta. Ett glas av den billigaste champagnen kostade flera hundra kronor och jag försökte beställa en öl. Det hade inte baren utan de hänvisade mig till en dyr drinkbar på terrassen. Det kändes inte bra att smälla pengar på hennes bar, men det glädjer mig nu att korthuset trillat samman. Må Portugals rättsväsende fortsätta utreda henne. Här är en artikel som jag skrev i DN angående Luanda Leaks.

Kommentera