22
sep
2020

#2. Moçambique – Vällust

I det andra kapitlet i Där solen aldrig går ned dimper jag ned i Moçambique. Det svänger, är vänligt och sensuellt, trots all misär. I Maputo serverar restaurangerna en perfekt blandning av moçambikisk, indisk och portugisisk husmanskost, och längs stränderna väntar ljuvliga badorter. En av mina favoritrestauranger i Maputo är Coimbra på Avenida Alberto Luthuli och min favoritbadort är Ponta do Ouro. Här är några bilder på personer jag träffade under arbetet med detta kapitel.

Praia do Tofo – norskan Maike vänder en beach boy ryggen.
Kåkstaden Mafalala i Maputo.
Nina – en av Maputos många bush cats.
Hotel Central på Rua Bagamoyo – ett tillhåll för prostituerade i Maputo.
Författaren Mia Couto och jag på hans kulturhus i Maputo.
Min chaufför Julio kör för första gången över Katembebron – Afrikas längsta hängbro.
Bussen på terminalen i Maputo som fick mig att tappa mitt tålamod.
Toni – en av många beach boys i Praia do Tofo.
Min bungalow i Praia do Tofo.
En hyllning till poeten Noémia de Sousa i Mafalala.

Kommentera