11
maj
2021

“A men va’ fan håller du po med!”

Rånaren formar sin hand som en örnklo.

I fredags försökte ett cykelbud råna mig på min mobil på Avenida Paulista i São Paulo. Om det hänt i Rio hade jag förstått det, men inte här. Jag blev så chockad att jag gjorde det man inte ska göra i Brasilien – springa efter rånaren och häckla honom med svordomar. Hade jag varit på en liten gatan hoppas jag verkligen att jag reagerat annorlunda. Efter att jag publicerat videon på sociala medier för att hitta rånaren ringde Aftonbladet upp och undrade vad jag hade vrålat. Sedan hörde TV4 av sig och ville ha med mig i Tilde de Paulas program Efter Fem. Till Sydsvenskan skrev jag en krönika om hur svordomarna gett mig den respekt jag saknat här. Miljontals brassar har nu sett filmklippet med rånförsöket som gjorde mig viral i Brasilien.

Kommentera