15
aug
2011

Återbesök i Santa Marta

Från toppen av Santa Marta kan man vandra upp till Jesusstatyn

För två och ett halvt år sedan körde Lula upp i Santa Marta-favelan i Botafogo. Den ökända favelan hade avväpnats och nu skulle landets president inviga daghem, skola och vårdcentral för att visa att det är bättre att vara på statens sida än ligornas. I vimlet träffade jag en av tjejerna som växt upp i favelan. Femtonåriga Juliana Alves var hoppfull inför framtiden. För några veckor sedan återvände jag och den italienske fotografen Giuseppe Bizzarri och letade upp henne. Juliana är nu arton år och går sista året i gymnasiet. Hur blev det? Höll Lula vad han lovade? Läs reportaget här i Sydsvenskan.

3 Svar

  1. Enson

    Intressant att se om detta återstår eller om det bara är en fasad inför de stora kommande evenemangen. Har det blivit några förändringar i zona norte förresten?

  2. Enson, det börjar så smått förändras i Zona Norte. De som inte längre har råd att bo i Zona Sul flyttar ut där nu, vilket gör att områden som Tijuca och Meier blir mer gedigna medelklasskvarter. Men få favelor i Zona Norte har fått någon UPP…

Kommentera