24
aug
2011

Dilma – världens tredje mäktigaste kvinna

Inte längre Lulas lojala lekkamrat

Tidskriften Forbes släppte listan idag på världens hundra mäktigaste ledare. En person har gjort ett enastående hopp i den tabellen. Förra året låg Dilma Rousseff på 95:e plats. I år, när hon styr en av världens största ekonomier, hamnar hon på 16:e plats. Före både Sarkozy och Hillary Clinton. De enda kvinnorna som anses vara mäktigare är Angela Merkel och Sonia Gandhi. Det är bra att listan släpps just nu när Dilma har det som jobbigast inrikespolitiskt. Dilma behöver allt stöd hon kan få i sin kamp med att rensa ut de korrupta gubbarna i regeringen. Sedan hon tillträdde i januari har fyra ministrar fått gå, en femte, en 81-årig turistminister, lär tvingas avgå i nästa vecka. Här finns hela Forbes lista.

5 Svar

  1. Hej Markus, kul att du gillar Fantasiön. Blir alltid lika glad när en nöjd läsare hör av sig. Nu är jag på kort besök i Sverige, men snart kommer nya reportage från Brasilien.

    Fin blogg du har. Den ska jag kolla in! Och häftigt vykort du fick tag på av Brasilia, det med folkabubblan och bussen. Klassisk vy!

Kommentera