16
maj
2013

Brasiliens janusansikte

Det klassiska brasseleendet har erövrat WTO

I tio år har Brasilien kämpat för att förändra WTO och krävt global frihandel. Landet har fått många bakslag, men också haft framgångar. Den amerikanska bomullssubventionen är borta och Brasilien, som är världens fjärde största bomullsproducent, kan äntligen sälja till USA:s textilindustri. Den senaste segern är att WTO:s nye ordförande blir den brasilianske diplomaten Roberto Azevêdo. Men vem är han egentligen, och vad står han för?  Här kommer en Utblick som jag skrev i HD förra söndagen. Och här finns en artikel i Globo som avslöjar att Brasilien i själva verket är världens tionde mest protektionistiska land.

4 Svar

 1. Johan

  Janusansikte var det.
  Brasilien konkurrerar inte med subventioner utan med importtullar och regler om national content.
  När kommer Brasilien att ta bort sina höga importtullar?

  Jag kan inte annat än att skrämmas över de höga priserna som finns i Brasilien och den usla kvaliteten som är på samma produkter. De håller egentillverkat högt med det är sällan som de egna produkterna håller en rimlig standard.
  Importtullarna sätter priserna även på egentillverkade saker och det finns inga incitament för aktiviteter som normal konkurrens ger i from av lägre priser eller bättre kvalitet.

  Sete Brasil håller på att bygga ett antal plattformar och de konstaterar att reglerna med national content ger ett ökat pris med 25-27%, det kommer att ta mycket längre tid att bygga, samt att alla är oroliga över kvaliteten.

  Johan, Rio de Janeiro

 2. Dyrt blir det, och snabbt går det i sönder. Kolla bara på Engenhão som invigdes till Panamerikanska spelen 2007. Nu fem år senare är den stängd för att den håller på att rasa samman.

 3. Johan

  Prekärt läge inför OS för tanken är(var) väl att friidrotten skulle husera där.

  Den blev dyrare och höll inte tidplanen, och nu rasar den. Alla skakar på huvudet åt det men inget händer.

  Botafogo har väl hyrt den på 20år med en hyra+underhåll.

 4. I have learned some new items from your web-site about computers. Another thing I’ve always believed is that laptop computers have become something that each home must have for many people reasons. They offer convenient ways to organize households, pay bills, go shopping, study, hear music and in many cases watch television shows. An innovative way to complete most of these tasks is by using a notebook computer. These personal computers are mobile ones, small, robust and transportable.

Kommentera