28
mar
2010

Dagen då jag duade Kungen

Det har varit statsbesök i Brasilien. Kungen, Silvia, Marcus Wallenberg och andra svenska företagsledare har minglat runt. Jag själv har inte haft tid att vara med på allt. Men jag kom i alla fall till minglet i São Paulo och var med på presskonferensen med kungaparet. Efter att ha pratat med Silvia om Lula i duform kändes det konstigt att ändra om till kungen. Han blev lite paff. De andra reportrarna också. Här kommer krönikan.

2 Svar

  1. “Vi är båda gifta med en brasilianska.” Klockrent, Henrik. 🙂

    Apropå det: talar Victoria och de andra också portugisiska?

  2. Tyvärr är det bara Silvia som pratar portugisiska. Victoria kan endast hälsningsfraser. Men hon vill lära sig. Det så hon i alla fall när jag träffade henne för några år sedan i São Paulo. De har ju många vänner och släktingar här. Det enda ord jag hört kungen säga på portugisiska är cachaça. Alltid en början;-)

Kommentera