20
feb
2010

Dilma är presenterad

Dagen till ära klädde Dilma sig i rött. Den färgen brukar hon inte bära.

I dag gjorde det brasilianska arbetarpartiet det som vi alla vetat i minst ett år. Partiet väljer att presentera gerilladamen Dilma Rousseff som presidentkandidat till valet i oktober. Tanken är att hon ska bli Brasiliens första kvinnliga president och fortsätta Lulas framgångsrika politik. Det finns bara ett problem, inte många vill ha henne som president. Opinionssiffrorna ligger omkring femton procent. Läs mer här.

2 Svar

  1. Olle

    Jag har en fråga. Om vi utgår från att José Serra får 32% i första valomgången och Dilma Rousseff 28%. (Den senaste opinionsundersökningen från Datafolha). Betyder inte det att Ciro Gomes och Heloísa Helenas väljare kommer att lägga sin röst på Rousseff i den andra valomgången? vilket borde betyda att Rousseff har en fördel trots att hon ligger efter med några % i de senaste mätningarna?

    MVH
    Olle

  2. Tjena Olle, ursäkta sent svar. Jag har varit i Chile och skrivit om jordbävningen. Visst kan Ciro Gomes påverka Dilmas resultat positivt. Men mer avgörande kan Marina Silvas röster bli. Frågan är bara om hon tänker ge Dilma dem. Jag tror inte det. Trots att Marina ingått i Lulas regering är hon inte glad för Dilma som inte gav henne något stöd i miljöfrågorna när hon var miljöminister.

Kommentera