13
aug
2015

Dilmas dilemma

Trots alla påhopp sägs det att Dilma är på bra humör och har till och med lyckats gå ned i vikt

Trots alla påhopp sägs det att Dilma är på bra humör och har till och med lyckats gå ned i vikt

På söndag väntas de största protesterna någonsin mot Dilma Rousseff. Mer än 200 städer har ansökt om demonstrationstillstånd, vilket är dubbelt så mycket som i mars då över en miljon brasilianare demonstrerade i 111 städer. Enligt väderprognoserna väntas bra väder i São Paulo, där den största protesten kommer att äga rum. Antagligen kommer den före detta presidentkandidaten Aécio Neves att dyka upp och med all säkerhet kommer tv-bolaget Globo att sända direkt. Här är en artikel som jag skrev i veckan om Dilmas dilemma.

3 Svar

 1. Christian

  vilket satans tjuv- och rackarspel dem håller på med. Jag gillar ju inte Dilma direkt men detta är ju pinsamt beteende av politiker som borde se till landets bästa. Är man vald, är man vald, den som förlorade får väl för f-n lugna sig till nästa gång…surt sa räven…

 2. John Hedlund

  Hej, Henrik!
  Är verkligen militären inblandad i över- och medelklassens manifestationer mot Dilma och PT? Du skriver att ett gäng pensionerade militärer dyker upp. Är rubriken DN:s egen?

  Om militären deltar så är det verkligen oroande och många oroar sig över en statskupp (golpe).

  Själv ser jag det här som att Aécio Neves är en dålig förlorare och att hans parti försöker ta politiska poäng på Petrobras-affären.

  MVH//John Hedlund

 3. Hej Johan,

  nej, militären, som institution är inte inblandad, dock en hel del militärer och pensionerade militärer. Det ligger nog någonting i det med att Aécio och hans anhängare är dåliga förlorare. De var ju så nära att vinna och så stöp de på mållinjen.

Kommentera