11
aug
2015

Mexiko och Brasilien farligt för journalister

Journalisten Gleydson Carvalho sköts till döds mitt under direktsändning

Journalisten Gleydson Carvalho sköts till döds mitt under direktsändning

På bara en vecka har en fotograf avrättats i Mexiko och en radioreporter i Brasilien. I Mexiko blev fotografen den sjunde journalisten som dödades i år och i Brasilien blev radiojournalisten det fjärde dödsoffret. Morden sker för att tysta korruptionsutredningar av politiker, men anledningen till att morden kan utföras är att risken för att åka fast fortsätter att vara ytterst liten. Straffriheten för politiska mord i Latinamerika är fortfarande så hög att jag inte kan minnas när någon blev dömd senast. Här är en artikel som jag skrev angående Rubén Espinosa i Mexiko och här är en som min kollega Simon Romero skrev i NYT om Gleydson Carvalho i Brasilien.

Kommentera