18
nov
2012

En brasiliansk 75-åring

Sinval är öppen om sina fördomar och kämpar mot de varje dag

Sydsvenskan har en annorlunda artikelserie där de ber oss korrespondenter att intervjua en femåring eller 75-åring om livet i respektive land. Tanken är att det är barnet och pensionären som pratar sanning. Vi andra småljuger, vinklar eller mörkar för att framstå i så god dager som möjligt. Mitt intervjuoffer blev 75-årige Sinval Gomes som jag träffade en morgon i parken där jag brukar jogga. Trots av vi aldrig stött på varandra blev det ett överraskande öppet samtal om alltifrån diktaturen och sex, till rasism och ensamhet. Efteråt tänkte jag, i vilken annan kultur vågar man vara så öppen mot främmande reportrar som i den brasilianska? Läs här.

3 Svar

  1. Lola

    Åh, vilken rolig artikelserie och vilken intressant man du fick tag på! Kan du inte göra samma grej med en 5-åring “off the record”, bara till bloggen?

  2. Henrik

    Haha, ja, det hade varit kul. Jag har en härlig femåring i huset där vi bor, men jag tror jag sparar honom. Jag hade hellre intervjuat en 75-årig dam som levt loppan och gärna ville prata om det!

  3. Alexander

    Tro mig Lola efter några år så tröttnar man på dom här typerna som bara skryter om hur lite dom vill jobba och hur många brudar dom tryckt under sin livstid.

Kommentera