28
apr
2014

»Flyget till Rio går som tåget«

Inrikesflygplatsen i Rio är en av världens vackrast belägna flygplatser.

Världens dyraste flyglinje är den 36 mil korta turen mellan Rio och São Paulo. Om du inte har bokat resan i förväg kan du få betala upp mot 8 200 kronor för enkel resa. Det är ungefär vad en biljett till Paris kostar. Flyglinjen är ändå den tredje mest trafikerade i världen, vilket gör att de brasilianska flygbolagen skär i guld. I de flesta andra länder där så många passagerare rör sig varje dag mellan två metropoler har det anlagts en snabbtågslinje. Anledningen till att det inte gjorts i Brasilien kan du läsa om här.

2 Svar

  1. Gloria

    Hej! Följer din blogg men har två kommentarer ang din artikel: Mål heter golo på portugisiska, inte gol, och Volvo fanns i Brasilien i slutet på 70-talet. Jag är född i Brasilien 1978 och min pappa jobbade på Volvo redan 1977. Wallenberg var för övrigt både Scanias och Volvos konsult. 🙂

  2. Hej Gloria, tack för kommentarer.

    I Brasilien säger vi inte längre golo för mål, utan gol. Både i tal och skrift.
    Jag vet också att Volvo etablerade sig i Curitiba i slutet av 1970-talet, men det var först i början av 1980-talet som Scania kände av någon konkurrens eftersom det tog tid innan produktionen kom igång.

    Mycket intressant att Wallenberg även var Volvos konsult. Undrar hur mycket mutor de betalade till generalerna för att få ihop affären:)

Kommentera