6
dec
2013

Girighet utan gränser

"Du, utan gränser" är TIM:s slogan. I själva verket är det motsatsen.

Det finns få saker som irriterar mig lika mycket som de europeiska mobiloperatörerna i Brasilien. Om italienska TIM hade ens varit en tiondel så dåliga i Italien, som de är i Brasilien, hade operatören förlorat sina kunder och fått stänga. Men på grund av att brassar inte klagar och är vana vid att bli utnyttjade kan den italienska operatören fortsätta att tälja guld i världens sjätte största ekonomi. Min terapeut säger alltid till mig att jag ska skriva när jag är arg. Här kommer min senaste krönika i Sydsvenskan, “Kärleksaffär med fnurra på tråden“.

6 Svar

 1. Urmas Lepp

  Hej Henrik !

  Oj vad ratt du har ! Jag har svurit otaliga gonger over dessa problem. Internet ar so doligt har i Jacuma att jag har slutat att betala for det. Jag for ju inget, so varfor betala ?

  Jag har en process mot Claro, som lovade mig ett fungerande Internet (via separat modem och telefon-chip) i Barra do Cunhau (RN) dar jag bodde tidigare. Det “fungerade” i tvo veckor innan det till slut la av helt. Dom skulle naturligtvis ha betalt ando (kontrakt po 2 or). Jag startade en process mot dom. Det ar nu TRE or sedan och trots att jag ar “prioridade” (over 60 or) so hander absolut ingenting.

  Hade tidigare ett TIM-chip som fungerade si so dar under ett bra tag, tills dom borjade plocka pengar av mig trots att telefonen var avstangd. Do blev jag forbannad och kopte ett Vivo-chip i stallet. For se hur lange detta funkar ? Jag har mina tvivel.

  Det verkar som om att landet holler po att falla sonder ! Nogon dag sedan fanns det inga pengar att ta ut po banken i Canguaretama (ca. 35.000 innevonare) po Banco do Brasil. Trots hela 20 bankomater. Om inte ens banken har pengar, hur skall det do bli under fotbolls VM ?

  Mari och jag funderar starkt po att flytta till Europa och Portugal. Tyvarr har det bara blivit samre under de 7 or jag bott har.

  Markligt ar att brassarna finner sig i allt ?

  Kopte forresten en “el-dusch” haromdagen do varmvattensystemet i huset la av ! Kanske trots allt en sak som “fungerar” i alla fall ?

  Som du sa so ar det MYCKET svort att alska Brasilien ibland. Och tyvarr so kommer dessa kanslor allt oftare !

  Ha det gott och fortsatt med ditt fina arbete ! Dina artiklar uppskattas verkligen ! Du satter fingret klockrent po “problemen” !

  Urmas Lepp
  Jacuma/Conde
  Paraiba

 2. Pingback : Där kunden ALDRIG har rätt |

 3. Låter tråkigt Urmas, men jag kan förstå att du tröttnat. Paraiba lär vara ännu svårare än Rio som ju ändå försöker lösa problemen, även om det hela tiden stöter på problem. Testa Portugal. Där är det billigare, men tråkigare;)

 4. Danne

  Internet från Net via kabel-tv fungerar förvånansvärt bra här lite utanför Sao Paulo.

  Detta året har jag dock precis sin du beskrivet haft otroliga problem med mobil nätet. Dock med min svenska mobil.
  Nedkopplade samtal, horribel kvalitet på ljudet när det väl går att ringa.
  Mobilen byter mellan olika operatörer otaliga gånger.

  SUCK

  Tack för dina roliga och intressanta inlägg.

 5. Urmas Lepp

  Nu har det hänt !

  Jag har mot all förmodan, och mot alla olyckskorpars förutsägelser vunnit mot Claro !
  Domstolens dom blev att Claro måste betala mig 4.000 Real (samt återbetala mina utlägg).
  Bedömningen är “Danos Morais” (moraliskt lidande).

  Processen tog hela tre år, trots att jag har förtur enligt lagen om “Prioritade” då jag är över 60 år.

  Känns skönt att liksom lägga det här åt sidan.

  Urmas Lepp

Kommentera