17
aug
2020

Göran Greider recenserar Där solen aldrig går ned

Eftersom jag arbetar på Dagens Nyheter recenserar tidningens bokexperter inte min bok. I stället bjöds en gästrecensent in. Det är alltid en chansning. Ibland kan gästrecensenten bli extra kritiska bara för att visa sitt oberoende. I mitt fall valdes författaren Göran Greider. Han erkänner i sin recension att han från början var skeptisk till min idé att dela in den lusofona världen efter de sju dödssynderna, men efter att ha läst hela boken förstod han vad jag är ute efter. Greider skriver bland annat “När Brandão Jönsson i sista kapitlet skojar om vinkorken har jag sedan länge förstått mig på hans sätt att närma sig sitt ämne. Han noterar, som den reporter han är, i första hand det konkreta han ser och hör. Och snart inser jag att en genuin livsnjutare för pennan“.

Kommentera