15
aug
2020

Den lusofona resan

När Bokmässan i Göteborg ställdes in på grund av pandemin tänkte jag att det skulle drabba min bok. Tanken var att jag skulle presentera den där och medverka i olika seminarium. I stället fick jag lansera den på egen hand. Det har gått över förväntan. I måndags var jag gäst i P1 Kultur och pratade med Gunnar Bolin om Där solen aldrig går ned. Han sände också ett långt inslag om den kapverdiska sångerskan Cesária Évora som var en av mina ingångar till den lusofona världen. Två dagar senare satt jag med i TV4:s Nyhetsmorgon och berättade om lögnen som blev min biljett in i den lusofona världen och dagen efter var jag gäst i SVT:s Morgonstudion och pratade om den portugisiska avundsjukan. Lanseringen lönade sig. Dagen efter gick boken upp i topp på Bokus topplista över de mest sålda böckerna just nu.

Kommentera