12
jun
2013

Om ett år börjar VM 2014

Brasilien jagar sin sjätte stjärna att sätta på bröstet

Om exakt ett år spelas invigningsmatchen av VM 2014 på Corinthians nya stadion i São Paulo. Det blir början på vad som förväntas bli den största fotbollsfesten någonsin. Världens största och bästa fotbollsland ska leva upp till förväntningarna och försöka ta en av de medaljer landet aldrig tagit – ett guld på hemmaplan. Men det ser faktiskt ganska mörkt ut. Just nu rankas A Seleção på 22:a plats på Fifas ranking… Från och med i dag kommer jag att bevaka allt vad som händer landslaget och planeringen inför VM 2014 på Offsides nya blogg – Brassebloggen. Följ den gärna. Här är första inlägget: “I Lissabon lossnade det“.

3 Svar

 1. Johan

  Kanon, det skall bli intressant att följa!
  Redan nu med Confederation Cup så kan det bli en bra försmak. Jag ser fram emot att det skall börja nu om ett par dagar.
  Detta för att se om Brasilien kan resa sig likt fågeln Fenix både vad gäller laget som haft en jobbig tid och arenorna som ingen trott att de skulle bli klara i tid.

 2. Håkan Thorsson

  Hej. Jag kommer att följa dej. Du är bra. sedan har jag ett önskemål. Jag har talat med Offside och jag har försökt intressera Fredrik Ekelund för saken förgäves. Om jag inte har missat nåt så saknas reportaget om de stora målvakternas egon. Ekelund svarade att han bara är intresserad av forwards. De är också stora personligheter. Men målvakterna! Om det har gjorts och jag har missat det tipsa mej gärna om var jag kan hitta det. Annars – skriv det!
  Håkan

 3. Christian

  Hej Henrik,

  grymt kul att läsa både det nya och dem gamla reportagen. Är visserligen en relativt trogen Offsideläsare men hade missat de flesta av dina tidigare reportage så det var oerhört intressant.

  Av någon anledning skrivs det inte så mycket om Serie A i Sverige, antagligen tror journalisterna att det inte finns intresse för ligan, men jag tror att intresset egentligen är större än vad många tror, särskilt om man betänker de 4-5 000 brasilianska medborgare som bor i Sverige.

Kommentera