14
jun
2013

Ingen samba i São Paulo

Ett par som tog en kaffe utanför konstmuseet Masp blev slagna med batong för att de stod på gatan

Återigen har polisstyrkorna fått fria händer att slå ned demonstrationerna mot de höjda busspriserna. I São Paulo sköt polisen gummikulor och tårgas mot presskåren och misshandlade personer som var i vägen (se bilden). Polisen arresterade 236 personer och borgmästaren försvarade polisens attacker. I huvudstaden Brasilia brinner gummidäcken och i Rio och i Porto Alegre är polisen på gatorna. Tajmingen kunde inte varit sämre. I morgon inleds Confederation Cup, det stora generalrepet inför VM 2014, och hela den internationella pressen har redan insett att samban är borta. Nu är det tårgas, gummikulor och polisförtryck som gäller i Brasilien.

Se våldsbilderna här och några analyser här och här.

2 Svar

 1. macke

  Bra att du skriver om detta!! Jag bor i SP. Situationen är för jävlig. Det finns inte ord.

 2. Kurt

  Alla demonstrationer som sparar ur ar jobbiga trakiga. Jag har blivit slagen med batong pa Bldv St Michel Paris, i Madrid 1974 bara for att jag varit pa vag hem och kommit i vagen. Ar 2001 tror jag det var blev vagen till mitt hotell blockerad i Bogota och Taxin vagade inte kora vidare….. men det gick bra, gick i kostym och slips genom en vanster demo…..

  Macke, har i Ubatuba demonstrerar ingen. Daremot i Caragua och Ilha Bella samt S Sebastiao.

  Med 100 ars mellan rum reser sig folket, mot korrumption, arbetsloshet, etc….. Ett litet gang anarkister kan fa ett helt land att rasa ihop.

  Synd att det hander i Brasilien just nu nar allt precis kommit pa ratt vag.
  Tycker Dilma var bra igar, fragade nagra vanlliga Brasilianare runt 40 ar om dom visste vilka ar ( ano ) Brasilien hade haft diktatur ? Dom visste inte ens om att Brasilien hade haft diktatur.

  Idag med internet kan vem som helst med intresse skaffa kunskap. Nar man ser pa TV ar det glada Brasilianarae som hoppar och tjoar. Fattas bara Yvette Salgado.

  Det klagas hela tiden i Brasilien om skatter. Har knappast traffat nagon som betalar skatt. Man far trots allt tjana 27 000 BRL per person, ofta bor nagon hemma det blir 240 000 sek/ ar skatte fritt. Fraga din tandlakare nasta gang vad han deklarerar for ?

Kommentera