30
dec
2018

Bolsonaro – Ingen profet i sin hemstad

Bolsonaros storbror visar valgesten som spritt sig likt en löpeld över det redan så våldsamma Brasilien.

Bolsonaros storbror visar valgesten som spritt sig likt en löpeld.

Ibland har man tur. När jag reste till Bolsonaros hemstad Eldorado visste jag att hans äldre bror var en som skulle vägra att prata med mig. Sist han hade ett reportgeteam på besök släpade han dem över gatan till polisstationen. Jag gav det ändå en chans och försökte charma honom. Det lyckades. Som enda reporter fick jag ett samtal med Guido Bolsonaro där han berättade om sin lillebrors uppväxt, varför han blev så fascinerad av militären och varför han drog vapen sist de sågs. Guido sände mig även privata bilder från sjukhuset där Jair Bolsonaro låg efter att ha blivit knivhuggen under ett valmöte. Om du prenumererar digitalt på DN kan du läsa hela story, på fyra sidor, här.

2 Svar

  1. Kicki

    Hej, vi sågs på Östermalm, en fotoutställning och du berättade om läget i Brasilien. Skulle vara kul att ses, vi bor nära Lago do..,. En fika?
    Kicki å Bosse

  2. Hej Kicki! Vad kul att ni är i Rio. Antar att ni bor kring Largo do Machado. Jag bor alldeles i närheten. Vi kan försöka ses imorgon tisdag, sen försvinner jag till São Paulo i några dagar.

    /h.

Kommentera