19
jun
2013

Jätten har vaknat

Befolkningen i södra halvklotets största land har slutligen vaknat

Det händer så mycket i Brasilien nu att jag inte hunnit uppdatera min blogg, men här kommer några artiklar som jag skrivit det senaste dygnet. GP drog på med stor bild på ettan och uppslag i tidningen. Kolla här, här och här. Sydsvenskan bjöd på ett litet bildspel och i P1-morgon gavs det mycket utrymme. På min Brasseblogg i Offside skrev jag om fotbollens roll i det hela och i Aftonbladet TV gav jag en bakgrund. Demonstrationerna fortsätter i dag i Rio med vad som kan bli den största protesten sedan manifestationerna började för två veckor sedan. Flera hundratusen väntas delta i en marsch från Candelariakatedralen till Maracanã där Confederation Cup pågår. Den brasilianska insatsstyrkan har landat i Rio och förbereder sig för drabbningen, men med största sannolikhet blir det en ytterst fredlig demonstration mot korruption.

Kommentera