6
jul
2014

Mina hemkvarter i Rio

Café Lamas i Flamengo

Café Lamas i Flamengo

Det finns många sköna stadsdelar i Rio, men min favorit är Flamengo, där jag bott ända sedan jag flyttade till Rio för tolv år sedan. Jag gillar energin som är mycket bättre här än i det bortskämda och fördomsfulla Ipanema. En annan favoritstadsdel är Santa Teresa där jag och familjen gärna hänger. Här kan ni sett ett inslag som SVT gjorde om mina favoritkvarter i Rio.

8 Svar

 1. Ulf Herlin

  Det ser trevligt ut, Henrik.
  Tack för underhållande läsning i din senaste bok. Vi sågs på Möllan. Ikväll har vi ätit en god middag hos Lennart på Maasai i Saquarema hälsar Ulf o Cecilia

 2. O conhecí ontem, na página 2 d’OGlobo e gostei muito da curta entrevista. Provávelmente sou candidato a comprar teu livro “A grama é sempre mais verde no Brasil”. Apesar de brasileiro, prefiro o Vôlei. Mas, nesta época (ver o filme ‘Prá frente, Brail) da terrível década de setenta (só ultrapassada pela segunda metade da de sessenta) todos somos verde-amarelos. Muito bem! Tchin tin tim prá você também!…

 3. Jonathan Ramirez

  Du är så jäkla duktig på det du gör Henrik Brandao. Försätt så, Vi ser hur dem på svt i direktsändning mobbar dig för att du håller på de latinamerikanska länder under detta VM, håll dig stark för du har rätt i allt du säger. set kommer att ta mååånga år innan folk i Sverige öppnar ögonen.
  Tack för att du finns på Svt, det behövs såna som du i dessa svåra tider när man i vårt kära Sverige blir avvisad pga vår håtrfärg,namn etc.
  Sköt om dig.
  JR

 4. Britta Pettersson

  Och varför medverkar du inte på den gigantiska Bok & Biblioteksmässan i Göteborg 2014 25 – 28 september? Årets tema: Brasilien! Tog för givet att hitta ditt namn på något av årets 400 seminarier. Min dotter Maya Hultmann – Vai!Danceand Art – i Malmö gjorde mig för flera år sedan uppmärksam på din stora kunskap om Brasilien. Tack för att du bidrar med dina insikter, på ett underbart roligt och självdistanserat sätt. Inte minst har du genom ditt skrivande berikat dotterns många Brasilienbesök inkl. mina egna. Men som sagt; Bok & Biblioteksmässan i Götet ???

 5. Jag har försökt att få arrangörerna intresserade, men de är inte intresserade. De menar att deras uppdragsgivare, som är brasilianska UD, inte är intresserade att marknadsföra Brasilien som ett fotbollsland. Och eftersom jag är aktuell med en fotbollsbok så blir det inget. Jag har dock skrivit Fantasiön, som handlar om Brasilia, där UD har sitt huvudkontor. Det borde intressera dem, men det är inte jag som bestämmer. Jag hoppas att någon annan kan bjuda in mig. Det vore synd att missa.

 6. Britta Pettersson

  Märkligt av Bok&Bibliotek att inte vara välinformerade nog för att veta att du inte “bara” skriver om fotboll. Märkligt också att brasilianska UD inte vill marknadsföra sådant som redan är världsberömt såsom fotboll och samba och som genom det kanske kan väcka större intresse även för brasiliansk litteratur. Att man inte vill saluföra favelor och sociala orättvisor kan jag ha viss förståelse för, även om jag själv är ytterst intresserad av den typen av frågor. I Svenska Kyrkans jättemonter på mässan Se människan, brukar sådana frågor belysas i många olika perspektiv, liksom även på det stora Internationella Torget. Seminariet “Den läsfrämjande fotbollen” arrangeras av Alfabeta Bokförlag och Författarlandslaget där medverkar namn som du kanske känner till. Hoppas verkligen du blir inbjuden! DN och Offside Press AB ska ha utställningsmontrar med vanligtvis författarmedverkan. Efter 26 års besök på Bokmässan (en gång medverkande om barns situation i palestinska flyktingläger i Libanon) tycker jag det skulle vara ett nerköp om du inte fanns på plats.

 7. Per-Åke Ericson

  Hej!
  Jag och min fru åt en god lunch på Cafe Lamas idag, 18/1-17. Tack för tipset.

  1971, när jag var här för första gången med några kompisar ‘vagabondoresa’ åt vi och sjömansprästens familj på Majorica. Ligger ju inte så långt från Cafe Lamas, då tyckte vi det stället var exotiskt och mycket häftigt.

  Mvh
  PerÅke

Kommentera