2
sep
2014

Mujica – behind the scene

Fotografen Matilde Campodónico har fångat mig och Mujica utanför hans  förråd

Fotografen Matilde Campodónico har fångat mig och Mujica utanför hans förråd

Att intervjua Mujica var något av det roligaste jag gjort. Jag bestämde träff med pressekreteraren klockan 08:00 i det nya presidentpalatset vid Plaza Independecia i Montevideo. Sedan körde en äldre man oss ut på landsbygden. Vägen blev mindre och mindre. Gårdarna fattigare och fattigare. När den äldre mannen stannade såg jag en parkerad polisbil och en polisman som njöt av morgonsolen. Ingen annan bevakning hade landets president, vilket är väldigt ovanligt i Latinamerika där de flesta presidenter har en egen armé av säkerhetsvakter. Polismannen viftade med ena handen och visade att det var fritt fram att gå in i huset. Vi knackade på och Mujica svarade med ett »pase adelante«. Hur det sedan gick kan ni läsa här i min Mujica-intervju som delats mer än 12 000 gånger på bara några dagar.

1 Svar

Kommentera