22
apr
2010

Niemeyer läser Fantasiön

I förra veckan var jag på eleganta Terzetto i Ipanema. Jag och min norske korrekollega brukar gå dit ibland och uppdatera varandra. Det sitter alltid någon känd politiker eller skådespelare bland borden. Restaurangens mest kända stamgäst är däremot arkitekten Oscar Niemeyer. Han är 102 år och rullas till bordet nästan varje kväll. Men de senaste månaderna har hans stambord stått tomt. Problem med ryggen, har personalen sagt. Först i förra veckan var han tillbaka och då passade jag på att visa honom intervjun, i tryck, som jag gjorde med honom på hans hundraårsdag.

– Ja, den ser ju fin ut. Grattis! Men jag förstår inget. Kan du inte få boken översatt till portugisiska eller franska så att jag kan läsa den, undrade han.

102 år och nyfiken gul

3 Svar

Kommentera