22
mar
2014

Att springa jorden runt

Löpartrenden i världen blir bara hetare och hetare

För snart tre år sedan fick jag en idé om att göra en löparguide. Idén kom under en resa till Europa när jag kände att jag behövde ut och springa efter att ha ätit restaurangmat i flera veckor. Jag saknade en guide som tipsade om de bästa löparrundorna i världens storstäder och började skissa på ett förslag som jag presenterade för Vagabonds chefredaktör. Han nappade genast, men hade ingen tid att koordinera olika skribenter till att springa i tolv världsstäder. Först när vi hittade Göran Ingman, som driver bloggen Borta bra, blev saken biff. I december förra året släpptes Världens löpning som redan sålt i mer än 2 000 exemplar. Om du ännu inte köpt ditt ex. gör det här eller här. Jag avslöjar bland annat mina tre bästa rundor i Rio, bjuder på en unik apartheidrunda i Kapstaden och gör en annorlunda krimrunda i Köpenhamn.

Kommentera