2
jun
2010

Äntligen! Elduschen ska bort

Ända sedan jag kom till Brasilien för tio år sedan har jag retat mig på den livsfarliga elduschen. Den måste bytas ut. För några veckor sedan skrev jag en krönika i Sydsvenskan där jag beskrev det energislukande monstret. I sista meningen uppmanade jag Lula att tänka om. Det har han gjort nu. I dag presenterar den brasilianska regeringen ett nytt projekt som ska installera duschar, uppvärmda av solceller, i 2,6 miljoner hem. Det kommer spara mer än 1,2 TWh energi, vilket motsvarar en stads förbrukning med 650 000 invånare. Företaget, som ska tillverka duscharna, uppskattar att hemmen i framtiden kommer att använda 40 procent mindre energi. Ni som kan portugisiska kan läsa mer om den nya hybriduschen här.

1 Svar

  1. Hello would you mind stating which blog platform you’re working with? I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having a hard time deciding between BlogEngineWordpressB2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

Kommentera