2
jun
2010

São Paulo hetare än någonsin

Brasiliens främsta lyxgata

Här kommer ännu ett av mina försök att bryta fördomarna mot en av världens coolaste storstäder. Läs här.

5 Svar

 1. Sara

  Nej det går faktiskt inte jämföra São Paulo med New York!
  Folk flest klär sig otroligt fult. Trodde ibland att jag va i Ukraina!
  Metrosystemet är absolut inte ett av världens mest effektiva (kolla en metrokarta från NYC eller Tokyo!)
  Rua Oscar Freire har exklusiva butiker, men är ju absolut inget att skryta med. Okej att folk har pengar, men den ser ju ut som en smågata på Söder i Stockholm.
  Galeria do Rock, en blandning av märken och kopior. Säkert praktiskt för en brasse med tanke på priser på Nike, men annars va det mest pinsamt.
  Vill man uppleva Brasilien gör man det bäst i Rio de Janeiro och vill man märkes-shoppa gör man hellre det i New York!

 2. Sara fick det på bakfoten där…..som kanske bara mellanlandade 2 dagar i SP innan hon drog vidare till Sockerconny……papo furado:P
  Sampa is the shit!!!
  Man kan uppleva mycket i SP om man vågar leva livet och ger stan en chans! Skippa hostel och Irländska pubar…
  São Paulo har kanske den mest stimulerande musikatmosfären på jordklotet just nu…Ja! Det är sant!
  MPB, Samba, Choro, Forró, Techno, Rock, Jazz, Ska, Reggae, Klassisk, Metal allting passerar här…..Sedan blandas allt som i en stor mixer och får en brasiliansk touch… Utelivet slukar NY lätt , det finns så många ställen som man kan hänga på, även feta strand fester utanför stan…men missa inte Klubbar som Zé presidente, Ò De Borogodó och Pau Brasil som är hur softa som helst (vilamadalena) Besök också klubbar som Sarajevo, Berlim,The Edge, eller varför inte lyssna på 70-100 pers som spelar Maracatu på R. Alves Guimarães varje lördag kl 15.00! Låter mer än när planet lyfter till Rio…
  Människor är vackra i São Paulo och dem klär sig inte fult, folk krockar för att kvinnorna är så vackra.
  SP har stil…Funkar hur bra som helst med Metro, Taxi snubbarna är sköna, Buss är najs så länge det inte regnar, det finns hur mycket marknader och affärer som helst bara i området Jardins..Oavsett om det gäller gamla lerdockor eller nya ferrari bilar. Årliga festivalen “Virada cultural” bjuder på gratis konserter, teater, utställningar i hela Centro…Besök carnivalen São Luis do Paraitinga största festen i staten! Besök Candomblé ceremonier i källare eller häng en dag i Iperapuera och filosofera över livet med en Acai i handen…
  Strax utanför SP längst kusten sträcker sig ett enormt område med djungel och stränder, Ett paradis där du vandra själv på en strand utan en människa i sikte, som taget ur en BBC dokumentär! Ubachuva är ett måste!!
  Sao Paulo = ett tropisk NY fast större…
  credit till Henke för en fantastik sida!

 3. Kurt

  Kara Sara

  Jag har bott i SP under 7 ar och jag upptacker nya saker varje dag.
  How about. Skulle kopa en lampa haromdagen akte till lampkvarteret, korde in i ett hal i vaggen och vidare under ca 50 kristallkronor och 200 vagglampetter sa kom jag fram till parkeringen. en leende person tog hand om bilen och en lika leende forsaljare tog hand om mig.

  Efter ett tag sa forklarade jag vad jag var ute efter. Gar den lampetten att ha som taklampa ?¿? Vi gor ett provmontage… hon drack kaffe med mig i 10 minuter sedan gick vi till provrummet och dar hangde lampan i taket och jag kunde se precis vad jag ville se. Kopte tva stycken.

  Jag skulle kunna beratta manga sadana historien. I SP finns allt, i alla prislagen.

  Mode.. dar har du missat skulle jag vilja saga allt.

  Mina barn alskar SP och som en tidigare skribent skrev Ubachuva som inte alls ar chuva ar ett paradis. Tank om denna kust hade varit i sverige. da hade det varit i miljon fritidsbatar och 2 miljoner grillar overallt.

Kommentera