10
maj
2015

Golf, för vem?

Grand Hyatts nya lyxhotell i Rio, som ska ha 436 rum,  reser sig i reservatet.

Grand Hyatts nya lyxhotell i Rio, som ska ha 436 rum, reser sig i reservatet.

För att kunna göra reportaget om den nya OS-golfbanan i Rio var jag tvungen att tumma på lagen tre gånger. 1. Jag utgav mig för att vara någon annan än den jag är. Annars hade jag aldrig lyckats komma mäklarna så nära och höra deras argument som de drar för kunderna. 2. Den befintliga golfbanan Itanhangá Golf Club släpper endast in medlemmar. För att kunna prata med deras medlemmar var jag tvungen att hyra en båt och ta mig in bakvägen. Efter tio minuter kom en rasande vakt på Vespa och hotade att kalla på polisen om vi inte genast avlägsnade oss. 3. Vi hoppade över staketet till den nya golfbanan för att kunna dokumentera skövlingen. Ingen såg oss, men vi såg skövlingen. Här kan ni läsa resultatet.

1 Svar

Kommentera