31
mar
2018

Netflix hotas av bojkott i Brasilien

José Padilha är en av Brasiliens främsta regissörer. Han belönades med en Guldbjörn för sin Tropa de Elite och gjorde en uppföljare som blev minst lika populär. Hans största succé är tv-serien Narcos som gjorde honom till en av Netflixs favoritregissörer. Det var därför han fick lov att göra en Netflix-serie om Brasiliens största korruptionsskandal genom tiderna, Lava Jato. Enligt kritikerna misslyckades han dock med att beskriva hur korruptionen verkligen gick till och skyllde det mesta på Brasiliens mest populära politiker, Lula da Silva. Det har lett till en bojkott av Netflix i Brasilien. Läs mer här.

2 Svar

  1. Anders

    O Mecanismo håller inte samma nivå som Narcos och Tropa de Elite, men Netflix kunde inte få bättre reklam än när Lula och hans anhängare tog illa vid sig och uppmanade till bojkott. Skämten om de som satt på makten när Lava Jato avslöjade hur korruptionen är ett system i Brasilien är snälla jämfört med de i exvis House of Cards. Vänstern kan bara vinna tillbaka förtroendet i Latinamerika om man tar avstånd från korrupta och maktfullkomliga ledare som Lula, Maduro och Chávez.

  2. Roy Asserback

    Jag tror tiden vi lever i kommer att kallas den demokratiska korrumptions tiden. Nagonstans, nagon gang maste man borja markera med fangelsestraff. Jag tror inte Lula har battre samvete an manga andra politiker i Brasilien och runt jorden. Ta bara Spanien, Frankrike, Italien etc etc, Politiker rider pa manskliga rattigheter med en arme av advokater, Satter du in mig sa berattar jag om dig….. Man forhalar och hotar tills man blir sa gammal att man ofta pga halsan inte kan fangslas. Det verkar som om malet ar att fa makt sedan sko sig sjalv. Demokratiska korrumptions tiden.

Kommentera