17
maj
2011

Reinfeldt i Brasilia

 

Goddag frun, vill ni köpa några stridsplan?

Sveriges statsminister är på besök i Brasilien och käkade i dag lunch med Presidenta Dilma i Brasilia. Måste ha varit ett spännande möte. Den ene representerar ett land där klassklyftorna växer och den andra ett land där klassklyftorna minskar. Undrar om de utbytte några erfarenheter kring det? I morgon landar Reinfeldt i Sveriges största industristad São Paulo och jag ska se om vi får tid att träffas på HIV-kliniken som han ska besöka där. I går var jag med i Nordegren i P1 och pratade om statsbesöket, blev många skratt.

2 Svar

  1. Hej Henrik. Roligt inslag i Nordengren i P1. Du har bra inlaegg, kan dock inte laata bli att kommentera detta med Dilma! menar du verkligen att hon bekaempar korruptionen i PMDB? Och den som finns inom PT, vem bekaempar den? Naer ska svensk media sluta skoenmaala detta parti?
    Vi hors. Bjoern

    PS Jag hoer av mig naer jag kommer till Rio om en vecka.

  2. Ja, bekämpa är nog fel ord. Begränsa är bättre. Förstår vad du menar med PT:s helgongloria i västerländsk media. Men jag tycker ändå att de flesta fattat att PT numera inte är annorlunda något annat parti i Brasilien. Men än är de inte uppe i PMDB:s kaliber, som aldrig haft ett partiprogram eller ideologisk inriktning, utan bara mjölkat, mjölkat och mjölkat.

Kommentera