27
nov
2010

Sanningen om Sommerlath

Walther Sommerlath på São Paulos flygplats efter andra världskriget

Nu på söndag, i TV4 klockan 19.20, avslöjas helt nya uppgifter om hur Drottning Silvias far Walther Sommerlath deltog i judeförföljelsen. I arkiv i Tyskland och Brasilien har jag och journalisterna Fredrik Quistbergh och Mats Deland funnit dokument som visar att Drottning Silvia har fel när hon påstår att hennes far inte var politiskt aktiv. Vi ställer därför frågan: Vad vet Drottningen egentligen om sin fars förflutna? Missa inte Kalla fakta nu på söndag.

5 Svar

 1. Lutz

  Du menar det att Sverige har något så odemokratiskt som ett kungahus, och som till råga på allt dessutom har kopplingar till nazismen? Det spelar nog viss roll, ja. De får gärna leka monarker och utöva nazismen till fullo vad mig anbelangar. Men att göra det med skattemedel är inte godtagbart.

 2. Elisa

  Monarkins existens var inte vad min fråga handlade om.
  Men jag förstår var du menar, politiska åsikter går ju alltid i arv. Oacceptabelt att ha en drottning som är nazist.

 3. Lutz

  Jag vet inte huruvida hon är nazist eller ej. Inslagen i media med påföljande debatt ger en mycket god möjlighet för hovet att tacka för sig och lämna över taktpinnen – jodå, det hände faktiskt för ett par veckor senast att ett mindre kungahus valde att kliva av. Indirekt spelar det roll för Sverige, oavsett hur du väljer att vrida på det. När det gäller politiska åsikter så finns det gott om forskning om hur man i stor utsträckning “ärver” dessa.

 4. Elisa

  Har svårt att se monarkins fall till följd av drottningens pappas medlemskap i Nationalsocialistiska partiet. Skulle Hitlers barn straffas för att de råkade ha honom som pappa??
  Du får gärna införa republik i Sverige men då får det ske på andra grunder.

Kommentera